OKTATÁSI HIVATAL BÁZISINTÉZMÉNYE

Iskolánk 2020-ban adott be pályázatot Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére. Az Oktatási Hivatal által kiírt pályázaton – a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján – az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a rendkívül magas szakmai színvonalú pályamunkák közül a Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskolát érdemesnek ítélte Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére.

A bázisintézmény olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben a jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus vagy mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az intézményvezető által kijelölt pedagógus közreműködésével.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a pedagógusok számára, hiszen a jó gyakorlatok átadásával tovább fejleszthetjük szakmai tudásunkat.

A bázisintézmény jógyakorlatai:

  • Projektek (Egészségnap, „Végy gondozásba egy virágládát”, Szüreti délután, Éves Keretjáték – Tanév eleji projektnapok, Nagymamák Éléskamrája, „Tegyél az iskoládért”)
  • Világnapok (Autómentes Világnap, Ölelés Világnapja, Kézmosás Világnapja, Állatok Világnapja, Víz Világnapja, Föld napja, Madarak és Fák Napja)
  • Témahetek (A világ legnagyobb tanórája, Fenntarthatósági témahét)
  • Kihelyezett ÖKO-tanóráink (Fővárosi Állatkert, OMÉK – Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, Magyar Természettudományi Múzeum, ÖKO-sziget Szigetmonostor, Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, Kutatók éjszakája, Gödöllői Zöld Könyvtár, Zöld Híd Program)
  • További tevékenységek (Tankerületi ÖKO-verseny megszervezése, Szelektív hulladékgyűjtés, Papírgyűjtés, Sulizsák, BiztiBusz Program, Iskoladekoráció, teremdekoráció, Iskolakert)

Kapcsolattartó:                Kuti Judit

Telefon: 06-20-489-1871

Email: kutijudit63@gmail.com


PROGRAMOK:

Az Oktatási Hivatal Bázisintézményeinek programjai Budapesten és Pest megyében, 2021 május

A program címe: Iskolakerti munkák

Intézményünk 2009-ben nyerte el előszőr az ÖKO iskola címet, majd pályáztunk az Örökös ÖKO címre, melyet 2016-ban nyertünk el. Azóta úgy szervezzük a tanórákat és a tanórán kívüli programokat, hogy megfeleljünk ennek a címnek. Kiemelt tevékenységünk az Iskolakert, melyet a Gödöllői Kertbarát Körrel közösen működtetünk már 4. éve. Ezzel lehetőséget biztosítunk a gyerekek számára, hogy megismerkedhessenek a kertművelés fontosságával, lehetőségeivel. A gyerekek a nyugdíjas Kertbarátok segítségével tanulhatják meg a virágok, konyhakerti növények ültetését, gondozását.

A program előadója:

Wirnhardt – Dóbiás Judit

ÖKO munkaközösség vezetője

Ideje: 2021.05. 27. 10:00 – 10:30

Ajánljuk intézményvezetőknek, megvalósító pedagógusoknak – max. 15 fő

Helyszín: Petőfi Sándor Általános Iskola

2100 Gödöllő, Munkácsy Mihály u. 1.

Megvalósulás formája: online – A jelentkezés lezárása után küldjük ki a csatlakozó linket

(Google Meet)

Jelentkezési határidő: 2021. május 25.

Jelentkezés: kutijudit63@gmail.com e-mail-címen