Erdei iskola

Ismét a Csattogó-völgy! Erdei iskola 2019

Tavaly annyira megszerettük, hogy az idén is ezen a helyen töltöttünk szeptember második hetében 4 napot.

A hétfő esősre sikerült. Tudtuk, hogy ez lesz, mert árgus szemekkel követtük az időjárás-jelentést, így volt B tervünk is. A megérkezés után elfoglaltuk a szállást, majd a tábor közösségi házában filmvetítés volt, illetve elkészítettük a csapatzászlókat. Másnap reggel ragyogó napsütésre ébredtünk, és ha kicsit is rossz volt a kedvünk, hamar el is szállt. A harmatos fű, a hegyek között felszálló pára varázslatos volt, sőt a szemfülesek mókusokat is láthattak. Ezek után már minden ment, mint a karikacsapás: sportvetélkedők a nagyoknak, főzés a kicsiknek.

Most lecsó volt a feladat. A csapatok készíthették a natúr variációt, de volt rizs, tojás is, lehetett kombinálni. Délután kalandpark és túra következett, kinek-kinek ízlése szerint. Sok gyerek tavaly csak ismerkedett a kalandpark eszközeivel, tétován nézte alulról a pályát, esetleg félúton feladta. Most viszont megnőtt a bátorság! Majdnem minden jelentkező végig is ment a pályán, sikerrel vette az akadályokat. Másnap a kicsiknek voltak a sportvetélkedők, a nagyok főztek. A tűzgyújtással idén is voltak problémák, de most ezt a nedves tűzifának tudhattuk be. Végül minden csapat elkészült, és meglehetősen finomra sikeredtek a bográcsokban a lecsók. El is fogyott mind egy szálig! Délutánra olyan meleg lett, hogy birtokba vehettük a tábor területén található medencét is.

Sötétedés után pedig következett a számháborúszerű, zseblámpás tanárvadászat.  Ezen az estén még szarvasbőgést is hallhattunk! Csütörtökön a kicsik délelőtt indultak vissza, a nagyok ebédig egy kvízkérdésekkel tűzdelt vetélkedőn vettek részt. Ebéd után az utolsó busz is kigördült a tábor területéről.

Idén is Csattogó-völgy, idén is jó hangulat és idén is rengeteg program (csak egy részét írtuk le) gazdagított minket. Jövőre veled ugyanitt?!


Erdei iskola 2018 –  Csattogó-völgy

Az égiek sem kedveskedhettek volna szebb ajándékkal! A 4 nap alatt ragyogó napsütés, meleg, nyárias időkényeztetett minket. És milyen volt a tábor helyszíne? Dombok, hegyek ölelte völgy, hatalmas terület, melyen mindent megtalálhattunk. Sportpályák, kalandpark és medence biztosította a sportos létet és az újabb tapasztalatok megszerzését.

Megérkezéskor birtokba vehettük a faházakat, és már készülhettünk is az esti tábortűzhöz. Gallyakat, száraz ágakat gyűjtöttünk, majd a keretjáték csapatai együtt állították össze az esti műsort. Volt itt ének, tánc és humoros előadás is.  

 

A többi napon sem tétlenkedtünk: reggelente közös torna alapozta meg a jó hangulatot, majd minden nap különböző kihívással néztünk szembe: sportvetélkedők, számháború, kalandpark, túra a Dunához stb.

Mi tetszett a legjobban? A közös főzés. Az egyik nap minden osztály a maga bográcsában saját készítésű paprikáskrumplit főzött. Ez volt az aznapi ebéd. Hát persze, hogy ez volt a legfinomabb! Bár a tűzgyújtással még voltak problémáink, de jövőre már biztosan sikeresebben leszünk.

 

Az erdei iskolában jobban és más-más oldalról ismerhetjük meg egymást. A nagyok igazán segítőkészek voltak, amikor a kisebbek a kalandpark pályáin mentek végig. Biztatták és hasznos tanácsokat is adtak, merre lépjenek, hogyan kapaszkodjanak.

A programok és a helyszín annyira jó volt, hogy nem kétséges, jövőre is itt leszünk!


Kedves Olvasóink!

Szeptember 11-12-13-án erdei táborban volt iskolánk tanulóifjúságának több, mint kétharmada Fonyódligeten. Két emeletes buszt, két 50 fős, és egy kis busz töltöttünk meg. Bár az időjárás az első nap nem kedvezett nekünk, mégis nagyon jól érezték magukat a gyerekek.A szemerkélő eső ellenére is birtokukba vették a tábor hatalmas területét. Este táncoltak diszkóban. Másnap már kedvezett az időjárás a  kisvonatozásnak, kipróbálhatták a boglári gömbkilátó alatt lévő kalandparkot. Fáradtan, de teli élménnyel tértünk haza.

Tanulóinknak nagy élményt jelentett az erdei iskola, folyamatosan készülnek a beszámolók róla a gyerekek tollából. Néhányat felteszünk, a készülő munkákat folyamatosan közöljük.

Kezdetnek íme néhány:

Az erdei iskola

Nagyon jó volt!!!!!

Sok király dolgot csináltunk. Különösen tetszett a balatonboglári kalandparkba történ kiruccanás. Este mindig szól a hangos zene. A csapatversenyünkben sokat kellett dolgozni, ennek ellenére jó volt. Szívesen visszamennék, az osztály is jól érezte magát.

Görgei Levente 6.a

Az erdei iskola nagyon jó volt. Sok jó program volt, a kötélpálya csúcs volt. Sokszor hallgattunk zenét és buliztunk. Nekem is, és az osztálynak is nagyon tetszett.

Németh Péter 6.a


Petőfisek Zánkán

Június 5. csütörtök. Nem egy átlagos hétköznap volt a Petőfiben. Sokkal nagyobb lendülettel pattantak ki az ágyból gyermekeink, mint bármelyik másik csütörtökön a tanév folyamán. Miért? Ezen a napon nem kellett iskolába jönniük, s ha ez még mind nem volna elég ok a boldogságra, ezen a napon úti céljuk a Balaton volt!

Diákjainknak ebben az évben is lehetőségük volt részt venni egy három napos erdei iskolai foglalkozáson az Erzsébet Tábor programjának köszönhetően. A Balaton északi partján, Zánkán töltöttük el ezt a kellemes három napot. Az első napon, miután a szállást elfoglaltuk, a gyerekek különböző programokon vehettek részt. Voltak akik nagy lendülettel lerohantak a partra, hogy felfrissüljenek, voltak akik az erdőben található tábor szépségeivel, értékeivel ismerkedtek meg. A legkitartóbbak viszont túrázni indultak a Hegyestűre. A vacsoránál pedig már mindenki újra együtt ült asztalhoz a táborban és vígan osztották meg élményeiket egymással a gyerekek. Egy rendkívül hosszú éjszaka után, táborozásunk második napján ellátogattunk Tihanyba. A zánkai kikötőből indult az egész petőfis csapat hajóval. Tihanyban mindenki megcsodálta az apátságot, s még egy kis városnézésre is jutott idő. Csodálkozva tekintettünk körbe milyen gyönyörű helyszíne ez a félsziget hazánknak, s elismeréssel beszélgettünk róla, hogy méltó rá, hogy az UNESCO világörökségi helyszíneihez csatolják országunk eme gyöngyszemét is. Este még tehettünk egy kellemes, csendes sétát a parton, ahol igyekeztünk megfigyelni a magyar tenger élővilágának legfontosabb tagjait. Az utolsó nap reggelén még volt egy kis idő a strandolásra, majd élményekkel gazdagodva, fáradtan, nagyon boldogan és elégedetten tértünk vissza Gödöllőre.

A tábori élmények felejthetetlenek minden diák számára. Hosszú éveken keresztül őrizni fogják ezeknek a napoknak az emlékét. Éppen ezért reméljük – diákok és tanárok egyaránt –, hogy lesz még lehetőségünk az elkövetkező években is ilyen táborozásra!